Wednesday, April 24, 2024
HomeSPOKEN ENGLISHCommon Mistakes In English Writing and Speaking

Common Mistakes In English Writing and Speaking

 

Here are some common mistakes by new learners in English writing and speaking

1.     How do we call it?
Ans: What do we call it?

2.     How are you this week?
Ans: How have you been this week?


3.     I know him good.
Ans: I know him well.


4.     I study in UK.
Ans: I study in the UK.


5.     His temperature went down.
Ans: His temperature came down.


6.     I like the green colour.
Ans: I like green.


7.     What is your weight?
Ans: How much do you weigh?


8.     I felt so lonely.
Ans: I felt very lonely.


9.     She is married with a doctor.
Ans: She married a doctor.


10.   She doesn’t listen me.
Ans: She doesn’t listen to me.


11.   We met 3 years before.
Ans: We met 3 years ago.


12.   I am going to home.
Ans: I am going home.


13.   I am agree with you.
Ans: I agree with you.


14.   You speak good English.
Ans: You speak English Well.


15.   She gave me book.
Ans: She gave me a book.


16.   I came by Vande Matram.
Ans: I came by the Vande Matram.


17.   She sings sweet.
Ans: She sings sweetly.


18.   Don’t go in the sun.
Ans: Don’t go out in the sun.


19    I am from Moscow City.
Ans: I am from Moscow.


20.   I think I did a mistake.
Ans: I think I made a mistake.


21.   Where I can find a shop?
Ans: Where can I find a shop?


22.   They did homework themself.
Ans: They did homework themselves.


23.   I and Rahul went there.
Ans: Rahul and I went there.


24.   Water boil at 100°C.
Ans: Water boils at 100°C.


25.   I have a good news for you.
Ans: I have good news for you.


26.   There is no place in the hall.
Ans: There is no room in the hall.


27.    I am going to the bed now.
Ans:  I am going to bed now.


28.    My watch doesn’t move at all.
Ans:  My watch isn’t running at all.


29.    Where is the Capital of Japan?
Ans:  What is the Capital of Japan?


30.    I will cut my hair today.
Ans:  I will have my hair cut today.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisingspot_img

Popular posts

My favorites

I'm social

0FansLike
0FollowersFollow
3,912FollowersFollow
0SubscribersSubscribe